4 gode råd til at booste din kats helbred

Kat i en sofa
4 gode råd til at booste din kats helbred
Henrik Andersen
-
20/07/2022
-

Hvis du har en kat, er du formentlig interesseret i at give den en så god tilværelse som muligt. Det er der mange muligheder for, men du bør sætte dig ind i, hvad der definerer en sund og rask kat, hvis du vil være på den sikre side. Herunder følger 4 konkrete råd til at booste din kats helbred.

Hold øje med kattens spisevaner

Tamkatte er et forholdsvist nyt begreb. Tidligere ernærede katten sig ved at gå på jagt, men sådan er det imidlertid ikke længere. I dag bliver langt de fleste katte fodret, og derfor er deres jagtinstinkt heller ikke lige så udpræget, som det var tilfældet før i tiden, da kattene i langt mindre grad var tamme.

Katte er desuden vanedyr, og ofte har de derfor et specifikt mønster i forhold til deres spisevaner. Af samme årsag er det vigtigt, at du holder øje med din kats mønster, når det kommer til deres spisevaner. En lille ændring kan betyde, at katten har et potentielt helbredsproblem, og så kan det være på tide at besøge en dyrlæge. Klik her for mere info.

4 gode råd til at give katten et stærkt immunforsvar

Selvom det er vigtigt, at din kat er aktiv, er det ikke altid dét, der er afgørende. Det er også vigtigt, at din kat få den rigtige foder og kosttilskud, hvis den skal have et sundt immunforsvar. Er du i tvivl om, hvordan du gør, følger her en række gode råd, som du bør følge, hvis du vil gøre din kat en tjeneste.

  1. Fysisk og mental stimulering: Fysisk aktivitet er en forudsætning for, at din kat har et sundt og aktivt liv. Det er dog ikke kun fysisk aktivitet, der er vigtig – det er også vigtigt, at katten bruger sine sanser på daglig basis. Det bør du derfor stimulere ved hjælp af leg.
  2. Foder af fornuftig kvalitet: Katte er udsatte, når det kommer til sygdomme, som relaterer sig til deres diæt. Derfor er det vigtigt, at du vælger at give din kat foder af høj kvalitet, som indeholder masser af vitaminer, mineraler, aminosyrer og næringsstoffer, som din kat har brug for.
  3. Kosttilskud: Selvom du giver din kat det rigtige foder, er det også vigtigt, at den får de rigtige mineraler, vitaminer og aminosyrer, som ikke nødvendigvis kommer gennem foderet. Her kan det være en god idé, at du investerer i kosttilskud, som egner sig specifikt til din kat.
  4. Vaccination: Det er vigtigt, at katte bliver vaccineret på samme måde, som det er tilfældet ved mennesker. Du bør derfor som minimum få din kat vaccineret mod katteleukæmi, kattesyge og katteinfluenza. Hvis du er i tvivl, kan du altid konsultere dig med din dyrlæge.

Derudover kan du sørge for at din kat har gode forhold i hjemmet i form af en katteseng, legetøj, kradsetræer og lignende.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!