Sådan vælger det rigtige foder til dit kæledyr

Kat foran sine madskåle
Sådan vælger det rigtige foder til dit kæledyr
Henrik Andersen
-
20/07/2022
-

Når du har et kæledyr, er det dit ansvar, at kæledyret får det rigtige foder. Herudover skal du selvfølgelig sørge for, at dyret også har det rigtige legetøj og øvrige genstande, som det har behov for – eksempelvis en katteseng eller et kradsetræ. Her følger en guide til, hvordan du vælger det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvilket kæledyr har du?

Først og fremmest skal du naturligvis finde ud af, hvilket foder der egner sig til netop dit kæledyr. Der er eksempelvis stor forskel på katte og hunde, som ikke skal have det samme foder. Du kan godt fodre både hunde og katte med frisk og tilberedt kød, men når det kommer til den daglige kost, skal de have forskellige foder.

En kat skal have kattemad – og her findes der mange forskellige varianter. Du kan investere i både dyrt og billigt kattemad, men i det store hele er der ikke den store forskel på det, medmindre du går efter kattemad, som specifikt egner sig til en blødere pels eller lignende. Der er derimod langt større forskel på hundemad.

Hvor meget må det koste?

En anden, men væsentlig faktor, når det kommer til valg af mad til dit kæledyr, er budgettet. Du kan sagtens få budgetvenligt foder, som egner sig perfekt til netop dit kæledyr, men ofte er der kræset mere om de dyrere varianter. Det er dog umuligt at sige nøjagtigt, hvor meget du skal investere i dyrefoder, da der er forskel på varianterne.

Der er eksempelvis mange forskellige udgaver af både kattemad, hundemad, fuglefoder og så videre. Du bør derfor sætte dig grundigt ind i, hvad der adskiller foderet til de forskellige dyr fra hinanden, så du kan træffe dit valg på et oplyst grundlag og ikke bare din intention. Der findes masser af forskellige tests, du kan basere dit valg på.

Du kan også forhøre dig hos dyrlægen

Hvis du ønsker professionel vejledning i forhold til dit valg af mad, kan du altid forhøre dig hos din dyrlæge. Der er mange forskellige holdninger blandt professionelle, men der er altid mulighed for at få et godt råd med på vejen, når du har besøgt dyrlægen – og her kan du være sikker på, at foderet matcher dit kæledyrs behov.

Det kan eksempelvis være, at din hund er kommet op i alderen. Hvis det er tilfældet, er det noget andet hundefoder, som er bedst, end hvis hunden er ung. Det kan derfor betale sig at gå efter alderssvarende foder, hvis du vil være sikker på, at dit kæledyr får nok med vitaminer, proteiner og mineraler.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!