Klar til at købe kat eller kattekilling? Find din næste bedste ven på dyreportal.dk

Sød kattekilling
Klar til at købe kat eller kattekilling? Find din næste bedste ven på dyreportal.dk
Henrik Andersen
-
23/05/2022
-

En kat er alletiders kæledyr og passer ofte perfekt ind i som et familiekæledyr. Valget mellem katte og hunde kan være svært og der er skam forskel i forhold til pasningen. Katte kræver mindre pasning end hunde gør, da de hverken skal luftes og ofte kan underholde sig selv.

Men selvom det kan være nemmere at have kat end hund, så er det stadig et stort ansvar at have en kat. Derfor bør du og familien sætte jer grundigt ind i, hvad det vil sige at være katteejer. Læs med her.

Inden anskaffelse af en kat, er det en god idé at stille nogle spørgsmål. For eksempel i forhold til tid, hvem der skal passe den og, hvad der kræves i forhold til at passe en kat. Derudover er det også vigtigt at finde ud af om det er en killing eller voksen kat i skal have.

Inden du køber en kat

En af de ting der er vigtige at tænke over ved en kat, er boligsituation. Vil I gerne have en inde kat eller en ude kat og er der tilladelse til, at I må holde husdyr i boligen? Indekatte og udekatte kræver forskellige ting, derfor er det for eksempel vigtigt ved en inde kat, at både vinduer og altaner er sikrede så den kommer til skade.

Hvis valget er, at det er en inde kat I skal have, så er det vigtigt at I har tid til at aktivere den. Derudover er det ikke alle racer af katte som er egnet til denne type liv. Der er mange ting du lige skal tænke over i forhold til om katten altså skal være inde kat eller ude kat.

Nogle racer egner sig bedre til at være inde, hvor andre katteracer egner sig bedre til at kunne løbe frit. Når du skal på udkig efter dit nye kæledyr, så du eventuelt besøge dyretportal.dk, hvor du kan finde katte til salg.

Sæt dig ind i hvad det kræver at passe en killing

Hvis valget falder på at købe en killing, så er det selvfølgelig også vigtigt at vide, hvad I skal være opmærksom på i forhold til pasningen, sygdomme og observationer. Det er derfor relevant at læse guides for dette, som f.eks. kan findes online. Killinger er modtagelige overfor sygdomme, så man være opmærksom her.

Derudover kan det være en god ide undersøge hvilket foder katten skal have, samt købe det rette katteudstyr, som f.eks. en kattebakke, katteseng og noget legetøj.

Katte kan blive gamle

Ligesom mange andre dyr, så kan katte leve i mange år. Faktisk kan de leve mellem 10-20 år. Det er rigtigt mange år, så vælger man at få kat så er det også en kompagnon man kan forvente lever i mange år. Det er derfor ikke en midlertidig løsning at anskaffe en kat, man skal være forberedt på at have dette kæledyr i mange år frem.

Dyreportal.dk

Denne hjemmeside er Danmarks største portal for dyr. Her finder du et stort udvalg af katte til salg, men også mange andre kæledyr. Når du handler igennem denne hjemmeside, så er det med tryg handlen, hvor køberne bliver valideret.

Copyright 2024 - Pilanto Aps